A Dívány életében mérföldkőnek számított az első szakácskönyv kiadása, ami a Mentes Anyu márkanevet széles körben is ismertté tette. Az első könyv sikerén felbuzdulva októberben rendelhetővé vált a folytatás, a Mentes Anyu Szakácskönyve 2.
A kötet szerzője, a Dívány munkatársa Nemes Dóra - aki egyben Mentes Anyu kiötlője és megszemélyesítője is - családi indíttatásból kezdett mentes receptek megalkotásával foglalkozni. Legújabb receptgyűjteményét nemcsak inzulinrezisztenciában vagy a cukorbetegségben érintettek számára ajánlja, a szakácskönyv hasznos lehet életmódváltóknak is, hiszen minden étel tápértéke pontosan, adagokra vetítve megtalálható a receptek mellett.
Dóra legújabb szakácskönyvét komoly csapatmunka keretében készítette, a receptek szakmai ellenőrzését Szarka Dorottya dietetikus végezte el, valamint a könyvben két izgalmas mentes receptet jegyez Bicsár Attila kreatív séf is. A közel hatvan receptet Ruzsovics Dorina csodás fotói illusztrálják.
Az első kötet kiadása óta folyamatosan bővül a Mentes Anyu közösség. Az IR-diétát követők és a gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegetáriánus vagy vegán ételek rajongói körében egyértelműen hiánypótló a régóta várt, új kötet, de ahogy Dóra fogalmaz, azoknak is iránytű lehet ez a kiadvány, akik még csak most indulnak el az úton és új ötleteket keresnek.
A könyvet a FeminaShopban lehet megvásárolni, kizárólag online.