Telt házzal indul a Femina Klub hetedik évada

Óriási érdeklődés övezi a Femina Klub következő évadát, az első előadásra már napokkal a kezdés előtt minden jegy elkelt. A várakozás nem véletlen, hiszen Szily Nóra vendégével, Csányi Vilmos etológus professzorral egy igazán izgalmas és aktuális témával várja a közönséget november 21-én. Nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy megfejtsék a modern idők emberi motivációit és vágyait, az emberi természet alapjait.

A közelmúlt eseményei és kihívásai sokakat próbára tettek. Kiderült, hogyan viselkedünk krízis idején, milyen hatással van a bezártság társas lényünkre és mennyire kérdőjeleződtek meg alapjaiban elképzeléseink a nyugati civilizációról. A Femina Klub évadnyitó előadásán Csányi Vilmos az emberi természet ősi mozgatórugóit és a modernkori személyiség működését tárja fel.

csanyi_vilmos_840x560.jpg

Az előadás választ keres arra is, hogy a modern idők emberi motivációi és vágyai vajon a civilizáció termékei, vagy őseink biológiai vezéreltsége munkálkodik bennünk, amikor megszállottan keressük az ingereket, a növekedést és a fejlődést.

Csányi Vilmos

Biológus, biokémikus, etológus, Széchenyi-díjas egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területe az állati és emberi viselkedés, valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Harminc könyv és csaknem 200 tudományos publikáció fűződik a nevéhez. Legújabb, Íme az ember című kötete azt vizsgálja, hogy mi teszi emberré az embert.

 

A Femina Klub évről évre sokakat érdeklő és érintő témákat helyez reflektorfénybe. Az estek  háziasszonya Szily Nóra újságíró, coach, vendégei pedig az adott terület elismert hazai szakemberei. A korábbi évekhez hasonlóan a hetedik évadnak is a József Attila Színház ad otthont, az ötrészes eseménysorozat részei egy-egy izgalmas téma köré épülnek. Az évadnyitót követő januári előadáson például Dr. Bánki György pszichiátertől tudhatunk meg részleteket a velünk élő nárcizmusról és arról, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása