Boldog születésnapot, Femina!

Másfél évtized telt el a Femina indulása óta, amely rengeteg történetet, leütött karaktert, izgalmas vagy megható sztorit, érdekes hírt, mozgalmas napot jelentett a szerkesztőségnek. A 15. születésnapon egy új videós interjúsorozattal, illetve egy  különleges visszatekintéssel ünnepli meg sikertörténetét a Femina.

Femina - 15 éve veled

A Femina az elmúlt 15 évben több ezer nő életét kísérte végig. Valaki kismamaként lett olvasója, most már egy tini gyerek anyukájaként keres hasznos nevelési tanácsokat az oldalon. Mások pedig egyetemistaként bújták a Feminát tippek után kutatva ahhoz, hogyan tehetnék otthonossá első albérletüket, ma már a családi nyaralásokról olvasnak szívesen.

femina_15.jpg

Tabukról nyíltan és őszintén

A Femina cikkeit böngészve sokan találták meg a feltöltődést nyújtó énidőt, a tartalmas vagy akár a könnyed kikapcsolódást a pörgős hétköznapokban. A kiadvány ugyanilyen fontosnak tartotta azt is, hogy reagáljon az aktuális eseményekre, változásokra és a minket körülvevő világra – mindezt őszinte nyitottsággal.

A most induló hétrészes videósorozat, a Szókimondó is pontosan erről szól: Szily Nóra aktuális vendégével mindig egy-egy érzékeny kérdést jár körül egy őszinte beszélgetésben. A Szókimondó nem titkolt célja, hogy párbeszédet indítson tabutémákról, és inspiráló gondolatokat, esetleg kapaszkodót adjon azoknak, akik valamilyen módon érintettek.

Szily Nóra elsőként Pásztor Anna dalszerző-énekesnővel beszélget a szerelem múlandóságáról és a monogámia örök kérdéséről.

A következő részekben olyan tabunak számító kérdésekről lesz szó, mint a függőségek, a bántalmazás, a szépség és a fiatalság elmúlása, a gyermektelen nők helyzete, a karrierváltás vagy a gyász.

A sorozat vendégei lesznek Mérő Vera jogvédő, író; Oroszlán Szonja színésznő, Bajzáth Sándor addiktológiai konzultáns, Dr. Beke Dóra kozmetológus-bőrgyógyász, Tanács Eszter meddőségi- és örökbefogadási tanácsadó, valamint Singer Magdolna író és gyásztanácsadó.

Mi minden fér bele 15 évbe?

„Elképesztően izgalmas volt visszatekinteni a Femina elmúlt 15 évére. Még minket is meglepett, hogy mennyi minden történt az indulás óta: hogyan formálódtunk mi, és hogyan változott körülöttünk a világ. Egy éve dolgozom együtt a csapattal, és nagyon büszke vagyok rájuk! A kezdetek óta 132 ezer cikk született a Feminán, olvasóink összesen 6 ezer évet töltöttek velünk az oldalon. A jövőben sem vesszük lejjebb a fordulatszámot, és olyan új formátumokkal tervezünk, mint a most induló Szókimondó” – mondta Somodi Hajnalka, a Femina Média ügyvezetője. 

15 év számokban

femina_15_abra.jpg

Mit lehet hozzátenni ezekhez a fantasztikus számokhoz? Talán még azt a 200 ezer csésze kávét, ami a szerkesztőségben fogyott, hogy mindig a legfrissebb, legizgalmasabb és legérdekesebb témákkal találkozzanak az olvasók az oldalon. 

Izgalmas utazás volt az elmúlt másfél évtized a Femina számára az első lépésektől egészen egy kiforrott “személyiségig”. A Szókimondón kívül még egy látványos visszatekintéssel készült a 15 éves Femina a csapat és a kiadvány elmúlt másfél évtizedéről, illetve arról, hogy ezalatt mi minden változott a világban.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása