Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve
Igazi multikulináris utazás!

Mentes Anyu immáron a harmadik ősszel jelentkezik új receptkönyvével, ami a hétköznapi mentes gasztronómia csúcskategóriájába invitálja olvasóit. Elismert szakmai csapatával együtt nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét, és multikulináris élményekkel örvendeztesse meg a különleges étrendet követő érdeklődőket. A Mentes Anyu szakácskönyve 3 – A legjobb 50 mindenmentes recept a napokban jelent meg a Femina Média gondozásában. 

mentes_anyu3_1702x630.jpg

A legújabb kötet az első két Mentes Anyu-szakácskönyvre érkezett visszajelzéseket is figyelembe véve, a valódi igényekre és az általános ízlésre reflektál, olvashatjuk a fülszövegben. 

Azoknak ajánljuk a könyvet, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek. A receptek nem tartalmaznak húst, illetve allergén összetevőket – glutént, tejet, tojást. Kompromisszumok nélkül válogathatnak közöttük az étrendváltók, a reformerek és a kíváncsiak, sőt, a legfinomabb olasz, francia, libanoni, amerikai, kubai, thai ételek mentes változatait is kipróbálhatják. 

A különféle diéták között dietetikus segít eligazodni, a recepteket pedig a Mentes Anyu követői tesztelték, gyerekek részvételével! A könyvből az uzsidoboztól az ünnepi asztalig minden alkalomra és a hét minden napjára készíthető finom, egészséges étel. 

A szakember véleménye a kötetről

„A növényi alapú étrend előnyei egyre közismertebbek. Nemcsak az állatok védelméről, hanem egészsége és környezete megóvásáról is gondoskodhat, aki így étkezik. Sokaknak fontos kérdések ezek, és szeretnének aktív résztvevői lenni ennek a »forradalomnak«. A változás a fejekben kezdődik, merőben új hozzáállás kialakításával. Ennek a folyamatnak az egyik legfontosabb színtere a konyhánk. Ha szeretnénk az elméletben megismerteket gyakorlati oldalról is hasznosítani, akkor a konyhában kell kezdenünk és itt is kell csúcsra vinni annak művészetét, amit megtanultunk mind saját magunk, mind családunk, mind az állatok, mind pedig az egész bolygó jólétének érdekében. Biztos vagyok benne, hogy Dóri kreatív receptjei ebben sokaknak a segítségére lehetnek.” 

SZABÓ ZOLTÁN, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának oktatója, okleveles dietetikus, táplálkozástudományi szakember, sportdietetikus

A Mentes Anyu-szakácskönyvekről

Nemes Dóra a Dívány újságírója, a Mentes Anyu-közösség megálmodója, családi indíttatásból kezdett mentes receptek megalkotásával foglalkozni. Kipróbált receptjeinek gyűjteményét a közönség először 2020-ban foghatta kezébe, majd az első könyv sikerén felbuzdulva tavaly újabb kötettel jelentkezett. 

A Mentes Anyu-szakácskönyvek folytatása ezúttal is komoly csapatmunka keretében készült: a dietetikus előszavát Szarka Dorottya írta, a receptek szakmai ellenőrzését Szabó Lucia dietetikus végezte el. A könyvben két izgalmas mentes receptet jegyez Gyovai Helén, azaz Olaszmamma is. Az 50 zseniális receptet Kiss Marietta Panka csodás fotói illusztrálják.

A könyvet, a korábbi kötetekkel együtt, a FeminaShopban lehet megvásárolni, kizárólag online.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása