Most a szülők kaptak felvilágosítást a Dívány rendezvényén
Mit csinál a gyerek a neten?

A digitális kor olyan új kihívások elé állít minket, szülőket, amelyek megoldására nemhogy mintánk, de sokszor megfelelő tudásunk sincs. Hogyan tanítsuk meg a gyereket biztonságosan használni az internetet, ha mi sem tudjuk, hogyan kell? Milyen szabályokat kellene hoznunk a kütyüzésre? Milyen hatása lesz a gyerekünk életére annak, hogy a neten nő fel, hogy online játszik és online tartja a kapcsolatot a barátaival? Van-e határvonal a fizikai és az online kommunikáció között, mit engedünk meg az egyikben magunknak és mit a másikban, hol vannak azok a határok, amiket egyikben sem lehet átlépni, aki online lájkol, az valójában kedvel-e, aki online bánt, az folytatja-e a valóságban? Milyen veszélyekkel találkozhat a gyerek, miközben a neten barangol? És egyáltalán, mi történik ott vele pontosan? 

img_20191026_123444.jpg

Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ október végén, a Dívány.hu és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös konferenciáján. A Mit tesz a net a gyerekkel? címmel megrendezett, teltházas eseménynek a MEMO ház adott otthont. A rendezvény délelőttjén nyolc előadást hallgathattak meg a résztvevők, délután pedig egy workshop keretében kereshettek gyakorlati megoldásokat problémáikra.

vlcsnap-2019-11-26-15h15m41s215.jpg

Csonka Balázs, a Dívány.hu főszerkesztője

A rendezvény Tari Annamária, klinikai szakpszichlógus előadásával indult, ahol a pszichológiai szempontokat kaphattak a résztvevők arról, milyen felnőni a digitális világban, és ennek milyen következményei lesznek a gyerekek lelki fejlődésére. A kortárs szempontok blokkban megismerkedhettünk a fiatalok által használt legnépszerűbb appokkal, rövidítésekkel és az egyes emojik rejtett jelentéseivel is. Csonka Balázs, a Dívány főszerkesztője a gamerek és az influenszerek gyerekekre gyakorolt hatásáról beszélt, majd dr. Gyurkó Szilvia, gyerekjogi szakértő tartott előadást az online zaklatásról tartott előadást. A kora délutáni minielőadásokon Rácz Brigitta, az Indamédia csoport női portfóliójának lapigazgatója az internet működésébe és a fake news világába vezette be a szülőket, Németh Barbara, az Alapítvány programvezetője pedig arra kereste a választ, hogy vajon mi történik azokkal a fotókkal, amiket a gyerekünkről töltünk fel a netre.

Délután egy szűkebb körű workshopon az érdeklődők konkrét és praktikus tanácsokat kaptak dr. Gyurkó Szilviától arról, hogy hogyan és mire használja a gyerek a netet és a kütyüket, és milyen élhető szabályokkal lehet felügyelni a gyermek kütyü, és nethasználatát.

A Dívány rendezvénye a hirdetők számára is kiemelt felületet biztosít, hiszen a téma komolysága és aktualitása miatt széles közönséget ér el, legyen szó az online kampányról vagy helyszíni megjelenésről. Amennyiben szponzorként érdekli hasonló rendezvény, kérem, keresse sales kapcsolattartóját

 

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása