Szinkron különrovat a Feminán
Második alkalommal díjazták a magyar szinkron kiemelkedő alakjait

andresz-kati-szinkron-lead.jpg

A Femina.hu Hazai sztár rovatában a kezdetek óta foglalkozunk a magyar szinkronnal, a szakma kiemelkedő alakjaival. A piacon a női oldalak közül egyedülálló módon gyakran találkozhatnak olvasóink ismert szinkronhangokat bemutató interjúkkal, képes összefoglalókkal vagy videókkal. Ezek a tartalmak igen népszerűek, ami azt bizonyítja, hogy az alacsony költségvetésű, sokat szidott, tömegfogyasztásra szánt sorozatok és B-kategóriás filmek szinkronja mellett továbbra is készülnek magas színvonalú magyar szinkronok. Megvannak hozzá a kiváló hazai színészeink és színésznőink, akik közül sokan a szinkronizálást tekintik fő tevékenységüknek, míg mások a színpadi vagy filmes szerepeik mellett a szinkronstúdióban is maradandót alkotnak.

10646894_10202533456804972_4077547624770968959_n.jpg

Orbán Violetta, a Femina.hu Hazai sztár rovat vezetője

- A Femina.hu-n már többször indítottunk kifejezetten a magyar szinkronnal kapcsolatos mellékletet: a Szinkronkirálynőkben az ország legismertebb női szinkronhangjait mutattuk be, a 80 éves a magyar szinkron különrovatban pedig a jubileumát ünneplő szinkronszakma régi nagyjairól és mai kiválóságairól készültünk egy hónapon át interjúkkal, képes cikkekkel. A legendás szinkronhangokra voltak a legtöbben kíváncsiak, több mint 470 ezres látogatószámot eredményezett az őket bemutató cikk. Az embereket a mai napig érdekli, vajon még mindig hasonlít-e egymásra Esmeralda és magyar hangja, vagy például az is, hogy néz ki az a magyar színésznő, aki az állandó magyar hangja egy-egy világhírű színésznőnek, például Julia Roberts-nek vagy Nicole Kidmannek.  Az elmúlt hónapban újra életre keltettük mellékletünket, hogy felhívjuk a figyelmet a szeptember elsején immár második alkalommal megrendezett Szinkronikum Díjátadó Gálára - mondta el Orbán Violetta, a Hazai sztár rovat vezetője.

A Szinkron különrovatban bemutattuk többek között Somló Andrea és Mauchner József szinkronrendezőket, akik mindketten 55 éve a szakma megkerülhetetlen alakjai, és akik a gálán életműdíjban részesültek.

A Femina.hu nevében Orbán Violetta is díjakat adott át.

- A Femina.hu-n azok a hazai sztárok az olvasók igazán nagy kedvencei, akik értéket képviselnek, évek, évtizedek kitartó munkájával letettek valamit az asztalra, a munkásságukat a szakma és a közönség is elismeri. Éppen ezért nagyon örültem, hogy a Femina.hu nevében a szinkronszakma által megválasztott színésznő és színész díját én adhattam át, hiszen ők tudják igazán, egy-egy jól sikerült film vagy sorozat magyar szinkronja mögött mekkora munka áll.

andresz-kati-szinkron.jpg

Orbán Violetta és Andresz Katalin szinkronszínésznő a díjátadó után

A szinkronszakma által legjobb színésznőnek járó díjat 2018-ban Andresz Kati kapta, akit Susan Sarandon, Julie Walters, Marcia Gay Harden vagy Anjelica Huston magyar hangjaként is ismerhet a közönség, de ő szólaltatja meg Mrs. Wesley-t a Harry Potter-filmekben, Lady Ollennát a Trónok harcában vagy Mrs. Hughes-t a Dowton Abbey-ben.

A legjobb színész pedig Dolmány Attila lett, akinek a neve hallatán talán a Family Guy-ból Stewie, a South Parkból Kyle, a Jóbarátokból Mike, a Hawaii five O-ból Steve neve ugorhat be elsőnek.

dolmany-attila-szinkron.jpg

Orbán Violetta és Dolmány Attila szinkronszínész a díjátadó után

A Femina.hu továbbra is kiemelt szerepet szentel a magyar szinkron népszerűsítésének, hiszen fontosnak tartjuk, hogy azt az értékes és színvonalas munkát, melyet a magyar szinkronszínészek végeznek, támogassuk.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása