Árbócz Lilla a kezdetek óta a Feminánál - Mitől érdekes egy munkahely 10 éve?

Lilla már fiatal korában tudta, hogy újságírással szeretne foglalkozni, így a továbbtanulásban is leginkább ez motiválta. Az egyetemi tanulmányai idején dolgozott egy európai uniós kulturális hírekkel és pályázatokkal foglalkozó hírportálnál, de első igazi munkahelyének a Feminát tekinti.

Árbócz Lilla, a Femina.hu Otthon és Utazás rovatainak rovatvezetője

2007-ben külsős újságíróként kezdett, majd 2008 óta teljes állásban dolgozik a cégnél. Jó ideje vezeti az Otthon és Utazás rovatot - utóbbit az indulása óta -, emellett képszerkesztői feladatokat is ellát, és a lapcsoporthoz tartozó Retikül.hu cikkeinek korrektúráját is ő végzi.

- Kérlek, mutasd be pár szóban a napi munkádat!

A napi rutinfeladatok elvégzése után - mint például a statisztikák, látogatószámok és az e-mailek ellenőrzése, szakértőkkel való kapcsolattartás - a napom jelentős részét a cikkírás teszi ki. Ezzel kapcsolatban az újabb és újabb információk tükrében az izgalmas, érdekes vagy épp aktuális témák felkutatása, nyomon követése is folyamatos. A cikkek leadása után napi feladatom a másnapi, illetve az időközben megjelenő, friss cikkek képanyagának ellenőrzése, valamint a Femina nyitóoldalán, illetve a rovatnyitó oldalakon megjelenő címlapképek elkészítése. Mindemellett napi szinten korrektúrázom a Retikül.hu cikkeit.

- Mit szeretsz a munkádban? Mi az, ami nap, mint nap motivál téged?

Főként az, hogy hiába dolgozom már itt hosszú évek óta, nem érzem, hogy a kiégés veszélye fenyegetne. Ez köszönhető az újabb és újabb felfedezésre váró témáknak, illetve annak, hogy az aktualitások követése révén a munkától függetlenül is naprakész lehetek. Emellett nem kis részben motivál, hogy azt a célt, melyet két rovatommal próbálok képviselni, saját hitvallásomnak is tekintem. Fontosnak tartom a felfedezés örömét, az idegen kultúrákra, értékekre való rácsodálkozás képességét és a világ megismerését, ugyanakkor azt is, hogy „valahol otthon legyünk benne”, legyen szó a hazai tájak szeretetéről vagy épp arról a kis helyről, amit magunk körül formálunk meg. Miközben próbálok mindebben az olvasóknak is motivációt nyújtani, rengeteget tanulok, és folyamatosan bővül a saját látóköröm is.

- Milyen pluszt nyújt neked a Femina, ami miatt lojális vagy a munkahelyedhez?

Amellett, hogy biztosítja a folyamatos szakmai fejlődést és a tanulás lehetőségét, fontos számomra, hogy olyan munkahelyen és közegben dolgozzam, ahol nemcsak szakmai szempontból, de emberileg is megbecsülnek, akár a munkához való hozzáállásról, akár a lojalitásról beszélünk. Ezt a közösséget korántsem csak munkahelyemnek tekintem, amihez több olyan szituáció hozzájárult - legyen szó segítségnyújtásról vagy egyszerűen csak egy beszélgetésről -, melyek során ők sem elsősorban munkaerőként tekintettek rám. Nem utolsó szempont, hogy a cég vezetősége fontosnak tartja, hogy az itt dolgozók minden tekintetben jól érezzék magukat, és motiváltak legyenek.

- Hogyan éled meg a Cemppel történt egyesülést? Változott-e a munkaköröd, napi munkád?

A munkaköröm és a napi munkám nem változott az egyesülést követően, bár amellett, hogy korábban is biztonságérzetet adott, illetve büszkeséggel töltött el, hogy ilyen hátterű, illetve ilyen dinamikus fejlődésen keresztülment cégnél dolgozom, az utóbbi időben ez fokozottan is érezhető.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása