Friss adatok! Női portálok látogatottsági adatai

Havonta megjelenő kiértékelésünk során a női portálok piacának alakulását mutatjuk be. Jelenleg az október hónap változásait ismerhetitek meg.

Objektív elemzésünk a Digitális Közönségmérési Tanács - DKT - által elfogadott mérési rendszer, a Gemius Explorer legfrissebb adatai alapján készül. Minden esetben multiscreen adatokat vetünk össze, azaz összeadjuk a különböző platformok olvasottsági eredményeit. Ennek oka, hogy bizonyos oldalak esetén nem ismerünk minden platformot magukban foglaló látogatottsági számokat, hanem összesített multiscreen adatokat. Így a külön mért oldalakkal csak akkor tudjuk ezeket összevetni, ha összeadjuk a számokat. Ez a szakma által elfogadott eljárási mód, mivel jelenleg nincs olyan mérési rendszer, amely mérni tudja az egyes platformok közötti átfedéseket.

Elemzésünk során a belföldi, 15 év feletti nők elérését vizsgáljuk multiscreen platformokon. Október hónapban is a leglátogatottabb női portálok a Femina.hu, Nlcafé.hu és a Kiskegyed.hu voltak. Szeptember hónaphoz hasonlóan a Kiskegyed.hu megtartotta a harmadik, dobogós helyezését, viszont némi emelkedés figyelhető meg látogatottsági adataiban az előző hónaphoz képest. A Life.hu női site a multiscreen rangsorban jelenleg a negyedik helyezést tudhatja magáénak.

A magyarországi női portálok októberi olvasottsága

Október hónapban az Nlcafé volt a vezető helyen, követve őt a Femina.hu és a Kiskegyed.hu, aki szeptember hónapra felülmúlta havi női elérésben a Life.hu számait, és ezt az eredményt október hónapban is tartotta. A Nlcafét 1 134 580 egyedi, 15 év feletti női belföldi olvasó kereste fel októberben, a Feminát pedig 819 710, emellett kicsit jobban lemaradva a Kiskegyed.hu-t 656 110-en olvasták októberben az általunk vizsgált célcsoportból. A felsorolt site-ok mellett a Life.hu eredményei a Kiskegyed.hu számaival szinte megegyeznek, de alapvetően negyedik helyen szerepelt a rangsorban.

Belföldi női oldalletöltést vizsgálva a három legnagyobb szereplő közül a Femina.hu október hónapra is megtartotta vezető helyét, amikor 22 620 610 oldalletöltés történt az oldalon. Az Nlcafén emellett 21 844 950, a Life-on pedig 21 768 110 megtekintés volt.

Magyarországi tartalmi oldalak teljes piaca

A tartalmi site-ok piacán a belföldi, 15 év feletti női közönség elérésében elkülönülnek az eredmények, mely rangsorban a Femina.hu is kedvező helyet vívott ki magának október hónapban. Az első öt helyen az Nlcafé.hu, az Origo.hu, a 24.hu, a Nosalty.hu és a Femina.hu szerepelt.

Oldalletöltésben a legnagyobb tartalmi site-ok, azaz az Index és az Origo mellett a Femina.hu is dobogós helyet foglalt el a teljes magyar tartalmi oldalak piacán a női olvasók elérésében, ami a hirdetésfogyasztás eredményességét mutatja.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása