Augusztusi látogatottsági adatok a női portálok piacáról

augusztus-latogatottsag-2015.jpg 

A női portálokat vizsgáló, havi rendszerességgel megjelenő elemzésünkben mindig friss olvasottsági információkkal jelentkezünk. Legújabb elemzésünkben az augusztusi olvasottsági eredményeket összegezzük.

Az eredményeket a DKT által elfogadott mérési rendszer, a Gemius Explorer alapján vizsgáljuk, amelynek segítségével objektív képet adhatunk a női portálok piacáról. Minden esetben multiscreen adatokat vetünk össze, azaz összeadjuk a különböző platformok olvasottsági eredményeit. Ennek oka, hogy bizonyos oldalak esetén nem ismerünk platformra bontott, hanem csak összesített, azaz multiscreen adatokat. Így a külön mért oldalakkal csak akkor tudjuk ezeket összevetni, ha összeadjuk a számokat. Ez a szakma által elfogadott eljárási mód, mivel jelenleg nincs olyan mérési rendszer, amely mérni tudja az egyes platformok közötti átfedéseket.

Kizárólag a belföldi, 15 év feletti nők elérését vizsgáljuk elemzésünkben. Augusztus hónapban a leglátogatottabb női portálok továbbra is a Femina.hu, Life.hu és az Nlcafé.hu. Június-júliusban a Kiskegyed.hu is dobogós helyen volt, azonban augusztusra csökkentek látogatottsági adatai, így ismét a Life.hu került a harmadik helyre.

A magyarországi női portálok augusztusi olvasottsága

A nyár utolsó hónapjában nem történt lényeges változás az egyes portálok olvasóinak számában. Azonban az Nlcafé.hu és a Femina.hu között tovább csökkent a különbség a havi női elérésben, emellett a Life.hu újra megelőzte a Kiskegyed.hu oldalát. Az Nlcafé.hu-t 880 560 egyedi, 15 év feletti, női olvasó kereste fel augusztus hónapban, a Femina.hu-t pedig 809 870, emellett kicsit jobban lemaradva a Life.hu-t 646 390-en olvasták augusztusban az általunk vizsgált célcsoportból.

Az oldalletöltések számában teljesen megfordult a sorrend: a Femina.hu volt a piacvezető oldalletöltésben, majd őt követte a Life.hu és az Nlcafé.hu. A júliusi adatokhoz képest a Femina.hu és a Life.hu számai lényegesen nem változtak, ezzel szemben az Nlcafé.hu látogatásainak száma csökkent. A Femina.hu-t 22 718 530 alkalommal  töltötték le, a Life.hu-t 20 921 110 alkalommal, míg az Nlcafé.hu-t 14 392 490-szer.

Magyarországi tartalmi oldalak teljes piaca

Augusztus hónapban mindössze öt oldal ért el 800 ezer feletti látogatószámot a belföldi 15 év feletti női közönség esetén. Ezen oldalak az Origo.hu, az Index.hu, a 24.hu, az Nlcafé.hu és a Femina.hu

Oldalletöltésben az Index.hu és az Origo.hu mellett a Femina.hu is dobogós helyet foglal el a teljes magyar tartalmi oldalak piacán a női olvasók elérésében.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása