„Szeretek itt dolgozni” - Fehér Ági vezető szerkesztő az elmúlt 10 évről mesélt

A CEMP-fúzió kapcsán a Femina.hu egy újabb mérföldkőhöz érkezett, aminek apropóján szeretnénk egy kicsit megállni és visszatekinteni, valamint bemutatni azokat a meghatározó személyeket, akik fontos szerepet töltöttek be és töltenek be most is a site életében. Első alkalommal Fehér Ágival, a Femina.hu vezető szerkesztőjével beszélgettünk, aki tíz éve dolgozik a cégnél, és 2011 óta a szintén a portfólióba tartozó Retikül.hu oldal főszerkesztője is.

Fehér Ági, a Femina.hu vezető szerkesztője

- A kezdetek óta részt veszel a Femina építésében, és ott voltál minden egyes mérföldkőnél. Hogyan emlékszel vissza a kezdetekre? Miből nőtte ki magát az oldal?

- Röviden a majdnem nullából. Szinte nem voltunk mérhetőek az induláskor, legalábbis nem olyan mértékben, hogy azt értékesíteni lehessen. A kezdet az útkereséséről szólt, hogy megtaláljuk a hangunkat, a közönségünket, kialakítsuk a site tartalmi koncepcióját. Ez rengeteg munkával járt. Ha megnézem most az akkori munkabeosztásunkat, merthogy ezeket eltettük, nehezen hiszem el, hogy mennyit dolgoztunk. Aztán szép lassan, illetve nem is olyan lassan elkezdett működni a dolog.

- Hogy néz ki a napi munkád? Mit csinál egy vezető szerkesztő?

- Tartalom-előállítással foglalkozom elsősorban. Ezalatt nem cikkírást kell érteni, hanem azt, hogy hozzám futnak be a témajavaslatok, címeken agyalok, hiszen az rengeteget számít, és ellenőrzöm a megjelenő írásokat. Trendeket figyelek és építek be a Feminába. Van, hogy összedolgozom a salesszel, hiszen mostanában nagyon népszerűek a tartalomalapú hirdetések. Emellett a Retikül.hu főszerkesztőjeként egy másik oldallal is foglalkozom, ami egy kisebb, de annál lelkesebb közönségnek szóló beauty site.

- Milyen érzés, hogy az egyik meghatározó ember vagy a szerkesztőségben, a site lelke, motorja, a kezdetektől építed az oldalt?

- Őszintén szólva ezzel nem foglalkozom olyan nagyon. Nyilván biztonságot jelent bármilyen cégnek, hogy vannak régi, jól bejáratott emberei, nekem is jó érzés, hogy van olyan munkatársam, akivel pillantásokból, egy fél grimaszból megértjük egymást, de egyébként nem érzem magam különlegesnek. Sok ember munkája kell, hogy jól muzsikáljunk.

- Az eltelt tíz év alatt mire vagy a legbüszkébb, mely egyedi sikeretekre emlékszel vissza a legszívesebben?

- Örömmel emlékszem a pillanatra, amikor elértük a 10 ezer egyedi látogatót egy nap, ugrott a real time számláló, mint a Social Network című filmben, csak persze nem kivetítőn. De a legbüszkébb arra vagyok, hogy pár ember egy cikkünk után kapta vissza a munkáját. Erről nem akarok közelebbit mondani, de nagyon örülök, hogy ismeretlenül is segíthettünk egy jogsértés kapcsán, ahol semmi nem történt, amíg nem kapott publicitást az eset.

- Nagyon fiatalon kerültél a Feminához, és még mindig itt vagy. Mi az a motiváció, ami miatt még lojális vagy a cég felé?

- Dióhéjban: szeretek itt dolgozni. Az online pedig mindig változik, nincs megállás, ellustulás. Néha egyenesen úgy érzem, szeretnék kevésbé motivált lenni, és csak ülni a babérokon, de ezt persze nem lehet.

- Hogyan látod, saját területeden milyen irányba fejlődik az internet? Milyen trendek várhatóak?

- A tartalmak rövidülése elsősorban, ami ma már egy-egy kép is lehet, például egy mém. Ez régen elképzelhetetlen lett volna. Ez már nem is várható, hanem már itt van. A tartalomfogyasztás, köszönhetően a közösségi médiumoknak, egyre inkább felgyorsul. Mindenkinek azt kell megtalálnia, hogy a bődületes mennyiségű információból miként tudja a saját tartalmára felhívni a figyelmét. Ugyanakkor szerintem, pont az elmondottak miatt, igény van a klasszikus, kicsit hosszabb írásokra is, ami egy adott témát jár körbe, ez pedig egyre ritkább az életmódoldalakon.

- A CEMP-pel történt integráció óta változott-e a munkaköröd?

- Nem, szinte semmiben, úgy dolgozunk, ahogy eddig. Hiszen így értünk el valamit a piacon.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása