Anyák napja különrovat, nem csak anyáknak

Az idén első alkalommal induló Anyák napja rovat kapcsán Fehér Ágival, a Femina.hu vezető szerkesztőjével beszélgettünk az olvasókat érdeklő különleges tartalmakról és témákról.

- Idén először indul útjára az Anyák napja különrovat. Milyen igény hívta életre a rovatot?

- Az anyaság az egyik legnehezebb és legszebb feladat az életben, szeretnénk egy kicsit a dolgok mögé pillantani, mit is jelent anyának lenni, milyen nehézségei, milyen örömei vannak annak, ha valaki gyereket nevel. A tavaly áprilisban útjára indult Lélek projekt rovatunk azt mutatja, hogy az olvasók fogékonyak a nem mindennapi történetekre, melyek egy picit személyesebbek.

Fehér Ági, a Femina.hu vezető szerkesztője

- Milyen témákat dolgoztok fel a rovatban? Kikhez szóltok a rovatban?

- A rovat az anyaságról szól, annak sokrétűségéről. Édesanyákról, nevelőanyákról, arról, hogy mennyire nem egyszerű feladat felnevelni egy-két-három vagy több gyereket. Sok tabuval találkozhatunk ebben a témában, egy picit szeretnénk eltávolodni a pátosszal övezett nagybetűs ANYASÁG-tól, és bemutatni azt, hogy mivel is jár a hétköznapokban. Éppen ezért nemcsak szép idézetekkel készülünk, hanem nehezebb, illetve praktikusabb témákkal is. A rovat az anyákról szól, de nemcsak az anyáknak, hanem a gyerekeknek, hozzátartozóknak, apáknak is.

- Egyre több tematikus rovatot indítotok különböző alkalmakkor, mint a jelenleg is futó Katalin rovat, vagy említhetnénk korábbról az Oscar-díj átadás kapcsán futó Oscar 2015 rovatot is. Miért tartjátok fontosnak, hogy egyre több résztémát dolgozzatok fel?

- Egy-egy izgalmasabb téma néha többet kíván, mint egy cikk, van, amelyik annyira népszerű, hogy érdemes vele foglalkozni, és van olyan is, aminél a téma fontossága miatt emeljük ki különrovattal a tartalomból. Az olvasók is szeretik ezeket az extra rovatokat, hiszen így egy helyen találják meg, ami érdekli őket.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása