"Már hét éve töretlenül sikeres a Femina.hu Karácsony rovata"

A Karácsony és Advent rovatok apropóján, valamint a tartalmi megjelenések iránt növekvő érdeklődés kapcsán Fehér Ági, a Femina.hu vezető szerkesztője beszélt a minőségi tartalom fontosságáról.

November 24-én elindítottuk a Femina.hu Karácsony rovatát, december 1-jén pedig Advent rovatunkat, amelyet kifejezetten az Unilever Lipton brandje számára hoztunk létre. Ennek apropóján és a tartalmi megjelenések iránt folyamatosan növekvő érdeklődés kapcsán Fehér Ági, a Femina.hu vezető szerkesztője beszélt a minőségi tartalom fontosságáról.

- Hogyan tudjátok évről évre megújítani a karácsony rovat tartalmát, hogy az mindig friss, érdekes és aktuális legyen?

Fehér Ági, a Femina.hu vezető szerkesztője

- 2007 óta minden évben elindítjuk a karácsony rovatot, a hétéves tapasztalat alapján tudjuk, mi érdekelheti leginkább a nőket az ünnepek előtt. Mint minden másban, úgy a karácsonyi készülődés kapcsán is kialakultak különböző trendek, így a téma kellemes állandósága mellett minden évben meg tud újulni a rovat. A vintage és a DIY - do it yourself, vagyis csináld magad - mozgalom határozza meg az idei trendeket, a modernség most egy picit háttérbe szorult.

A Karácsony és az Advent rovatunk egyik legnagyobb erőssége, hogy praktikus megoldást kínál mindenkinek, a dolgozó, a kisgyermekes, a nagycsaládos vagy éppen az egyedülálló nők számára is, pontosan tisztában vagyunk vele, hogy keveseknek van ideje órákig készíteni egy szobadíszt mondjuk, ezért sok olyan ötletet, receptet mutatunk, amelyeket akár egy fárasztó nap után is egyszerűen el lehet készíteni.

Femina.hu Karácsony rovat

Nem maradhat ki a gasztronómia sem, nemcsak recepteket, de szolgáltatásokat is kínálunk, például a 101 süti, illetve karácsonyi recept kalkulátorunkat.
Azon olvasóinknak, akik szeretnék egy kicsit jobban beleásni magukat a karácsony szellemiségébe, hagyományaiba, szintén kínálunk tartalmat, hiszen ilyenkor nemcsak a külsőségekkel foglalkozik az ember, hanem az egymás felé fordulással is.

- Melyek azok a témakörök, amik a leginkább érdeklik az olvasókat?

- Ahogy az ünnepi készülődésben, úgy a Karácsony rovat tartalmi tematikájában is felfedezhető egy ív, hiszen más-más témák érdekesek, ahogy egyre jobban közeledünk a várva várt időponthoz. Először az advent kezdete érdekli legjobban a látogatókat, ilyenkor mindenki szívesen olvas szép adventi koszorúkról, majd jönnek a praktikus, kézzel készíthető ajándékok és konkrét ajándéktippek, vagy a karácsonyra hangolódást segítő programötletek.  A sütés-főzés végig nagyon hálás téma. 

Femina.hu Advent rovat

Ebben az időszakban a társadalmi problémák iránt is sokkal nyitottabbak az emberek, így sokszor foglalkozunk jótékonysági akciókat, alapítványokat bemutató témákkal, hogy felhívjuk a figyelmet arra, néha meg kell állni két bevásárlás között, és gondolni azokra, akik ilyenkor is nélkülöznek, vagy betegséggel küzdenek.

- A portfólión belüli támogatókampányon kívül milyen más csatornákat használtok arra, hogy népszerűsítsétek a Karácsony és Advent rovat tartalmait?

- A közösségi média használata karácsonykor is kiemelten fontos számunkra, ráadásul a Femina.hu 300 ezres rajongótáborán kívül olvasóinkkal külön, tematikus közösségek is kialakultak, ilyen például Karácsonyi receptek oldalunk – közel 40 ezer rajongóval -, Femina Ünnepek oldalunk – 11 ezer kötővel - és Advent oldalunk - közel hétezer feliratkozóval. Ezeken az oldalakon nemcsak a Femina ünnepi cikkeit osztjuk meg a követőinkkel, hanem olyan inspirációs tartalmakat is, amelyek csak ezeken a platformokon jelennek meg.

Ezen kívül heti kétszer küldjük ki ünnepi hírlevelünket a kifejezetten erre feliratkozott látogatóknak, de olvasóink egymást is köszönthetik a saját tervezésű, zenélő képeslapjaink segítségével is.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása