Elképesztő magyar fejlesztés, elsőként a világon

A Facebook mindent tud rólunk! Eddig soha nem látott részletességgel bír a legújabb Facebook-statisztika, melyet a SocialDaily saját fejlesztésű alkalmazása segítségével napi szinten tár a világ elé.

Elképesztő adatsorok érhetőek el a Facebook felhasználókról a SocialDaily innovatív fejlesztésének köszönhetően.

A magyarok 76%-a használja okostelefonját a Facebook eléréséhez, 1,9 millió magyar rajong a fociért és 360 ezren kedvelik az olasz konyhát. 13 ezer férfi és 14 600 nő érdeklődik a saját neme iránt, a magyar lakosság közel 10%-a kedveli a bort, 540 ezer kutyakedvelő előzi meg a 260 ezer cicakedvelőt a képzeletbeli toplistán, és még sorolhatnánk.

Saját alkalmazás

240 ország jellemzőjét és 1,2 milliárd Facebook felhasználó érdeklődését és szokásait lehet tanulmányozni az Anktartisztól Zanzibárig, soha nem látott részletességgel!

Saját fejlesztésű alkalmazása segítségével, a Social Daily napi rendszerességgel feldolgozza a Facebook szervereiről érkező adatokat, és azokat könnyen értelmezhető vizuális formában tárja a világ elé.

Felhasználók

Magyarországon 4 800 000 aktív Facebook felhasználó volt az elmúlt 30 napban, ezzel hazánk a 43. a világ toplistáján, amelyet az Egyesült Államok vezet India és Brazília előtt. A világ penetrációs toplistáját - lakos/felhasználó - az Arab Emirátusok vezeti 86%-kal, Gibraltár és Monaco előtt. Magyarország az 52. helyen szerepel.

Magyarországon a Facebook felhasználók többsége a 25-35 éves korosztályból kerül ki, kiegyenlített arányban nők és férfiak. Világviszonylatban 45,85% a női felhasználók aránya és 54,15% a férfiak aránya. Az erősebb nem aránya kiemelkedő Dél-Szudánban - 85% -, Csádban, Afganisztánban és Jemenben - 83% -. A női felhasználók túlsúlyban vannak Moldovában - 58% -, és a kis szigetországokban, mint Wallis és Futuna, Tonga, Saint Helena.

Szex

Szexuális szokások tekintetében 1,4 millió magyar vállalta fel a közösségi oldalon, hogy melyik nem iránt érdeklődik. Ebből kiderül, hogy közülük 13 ezer férfi és 14 600 nő érdeklődik a saját neme iránt. A statisztikák alapján az is szembeötlő, hogy Nigériában, Sierra Leonéban és Csádban a férfiaknak majdnem fele, 40%-a biszexuálisnak vallja magát. Érdekesség, hogy a palesztin és az egyiptomi nők 16%-a nyilatkozott arról, hogy leszbikus.

80 ezer magyart érdekel az erotika, 22 ezer embert vonz a sztriptíz, és 900 felhasználó nyitott a három, illetve többszereplős szexre.

Ital

Úgy tartjuk, hogy borivó nemzet a magyar. A 3,2 millió magyar közül, akik megjelölték ital iránti érdeklődésüket, 440 ezer - 9,1% - kedveli a bort, 420 ezer - 8,75% - a rövid italokat, a sört pedig 360 ezer - 7,5% - ember fogyasztja szívesen.

A világ toplistán Puerto Rico foglalja el a dobogós helyet, 78% szereti az alkoholt. Málta második 60%-kal, a harmadik és negyedik helyen Izland és Írország osztozik 55%-os érdeklődéssel. Magyarország 62. a világranglistán. Az osztrákok meglepetésre csak a 30., míg a németek a 72. helyet szerezték meg a sörivó listán, mert a tengerentúliak járnak élen a sörfogyasztásban.

Mobil

Igazi kuriózumnak számítanak az egyedülálló mobil felhasználást bemutató diagramok, amelyek a részletes mobil platformokat és a készülékgyártók szerinti eloszlást is tükrözik.

A 4 800 000 felhasználóból, összesen 3,6 millió mobil készülékkel is használta már a közösségi hálózatot. Az összehasonlítás kedvéért Ausztráliában a felhasználók 155%-a, Svédországban 148%-a, az Egyesült Királyságban pedig a felhasználók 138%-a, használja mobilról is a Facebookot. Ez azt mutatja, hogy sok felhasználó több készülékkel is facebookozik, így többször szerepel a listán.

Az iOS és az Android operációs rendszerek felhasználóinak aránya hazánkban 9,3% és 66% az Androidosok javára. Számokban: 2 400 000 ember Androidon, 340 ezer ember Apple termékeken facebookozik. Azon belül 276 ezer ember iPhone-on is használja a Facebookot, köztük legtöbben, 170 ezren az iPhone 4 és az iPhone 4s-en. A BlackBerryt használókból 26 ezer ember, a Windows-telefon felhasználókból 176 ezer felhasználó csatlakozott a nagy közösségi hálózatra.

Mianmarban van a legtöbb androidos felhasználó - 86% -, azt követi Dél-Korea 79%kal, és Brunei 76,5%-kal. Az androidos toplistán Magyarország a 65. helyezett. Az Apple Top országok közt első a Marshall-szigetek 75%-kal, második Ausztrália 66,5%-kal, harmadik Jersey-sziget 64%-kal. Magyarország a 160. helyet foglalja el.

- Örömünkre szolgál, hogy ezzel a fejlesztéssel egy hiánypótló eszközt adunk az egész Facebook-felhasználó társadalomnak, amely segítségével bárki képes lesz pontosabban feltérképezni ezt az óriási, és még mindig fejlődő piacot. Ez az innováció programozói csapatunk közel egy éves munkájának eredménye, és biztosak vagyunk abban, hogy a felhasználók elégedettségét fogja szolgálni, a piaci szereplők mindennapi munkaeszközévé válik - mondta Radisics Milán, a Social Daily alapítója, közösségi média marketing-szakértő.

A Social Daily közösségi médiára specializálódott kiadó, technológiai és kommunikációs cég, amely híreket, adatokat szolgáltat, marketing- és üzleti alkalmazásokat fejleszt, kampányokat tervez és közösségi média jelenléttel kapcsolatos tanácsokat ad nemzetközi vállalatoknak és kisvállalkozásoknak egyaránt.

Amit még érdemes kiemelni: a statisztika a világ bármely pontján hozzáférhető, ingyenes, és a forrás megjelölésével szabadon felhasználható. Az embed kód segítségével egyes grafikonok beépíthetőek más weboldalakba és cikkekbe.

Forrás: SocialDaily.com

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása