Miért érdemes okostelefonon és táblagépen hirdetni?

A releváns statisztikákat vizsgálva megnéztük, hogy alakul Magyarországon a kütyühasználat életkort, státuszt és településtípust tekintve. A Femina.hu mobil és tablet látogatottságát is górcső alá vettük.

Nemcsak világviszonylatban, de Magyarországon is rohamosan fejlődik a kütyühasználat. Az NRC statisztikája alapján kijelenthető, hogy ma már minden 4. internetező rendelkezik okostelefonnal, ráadásul a táblagépeket használók tábora is megerősödött: a Kutatócentrum felmérése alapján jelenleg körülbelül 350 ezer tabletet használnak hazánkban.

Kik használják?

Megvizsgáltuk, milyen célcsoport használja ezeket a mobil eszközöket, miben hasonlít vagy különbözik egymástól a felhasználói tábor. Az okostelefon-tulajdonosok 25-45 év közöttiek, ehhez képest a táblagép-birtokosok életkora a 10 évvel idősebb korosztálytól kezdődik, hiszen jellemzően 35-45 év közöttiek használják. Az életkori eltérést a belépést nehezítő magasabb árral, illetve a felhasználás céljával magyarázható.

Ami mindkét célcsoport esetén megegyezik, az az, hogy átlagnál magasabb iskolai végzettségűek használják ezeket a hordozható kütyüket: 10 emberből 4 felsőfokú végzettségű, diplomás felhasználó. Településtípus szerint is felülreprezentált az okostelefon és tablet-tulajdonosok köre, hiszen 10 emberből 7 budapesti vagy városi lakos, mely bizonyítja, hogy a városi lakosok nyitottabbak a technikai innovációk, újdonságok iránt.

A Kutatócentrum felmérése alapján az is kiderült, hogy nemcsak az okostelefon-, de a tablet-használók is neteznek útközben. Utóbbi esetében 10 embertől négyen teszik ezt. A fentieket alátámasztva a következőkben megvizsgáljuk, hogy a Femina.hu mobilra és táblagépekre optimalizált oldala milyen eredményeket ért el az elmúlt évben.

Robbanásszerű növekedés a Femina.hu mobil oldalán

Egy év alatt közel megháromszorozódott a Femina.hu mobilra optimalizált oldalának elérése egyedi látogató és oldalletöltés tekintetében. Havi 232 ezer olvasó 2,2 millió alkalommal tekinti meg az oldalt, míg hetente 86 ezer látogató 546 ezer alkalommal tölti be a Femina.hu mobilra optimalizált oldalát.

A Femina.hu mobil látogatottsága

A táblagéptulajdonosok közel 40%-át elérjük

A táblagépek egyre növekvő népszerűsége miatt 2012 őszén a tablet.femina.hu verzió is létrejött, ez a változat bármilyen operációs rendszerrel kompatibilisen működik és lényegében a Femina.hu desktop változatának érintőképernyőre optimalizált variációja.

A látogatottsági adatokat vizsgálva azt látjuk, hogy a 2012-es októberi bevezetést követően 2013 májusára már közel 50 ezer egyedi látogató 860 ezer alkalommal töltötte le a tablet oldalt havi szinten. A napi átlag elérést elemezve pedig kiderül, hogy egy olvasó naponta átlagosan 5 oldalt néz meg a tablet oldalon, ami a piaci viszonylatokat nézve kiemelkedő eredmény, hiszen tartalomfogyasztásban itt is élen járunk.

Érdemes kipróbálni ezt a fajta új platformot, hiszen alacsony reklámzaj mellett magas elérést biztosít a prémium és fizetőképes réteg megszólítására. A Femina.hu mobil és tablet megjelenési lehetőségekkel kapcsolatban keressen minket a sales@feminamedia.hu e-mail címen vagy tájékozódjon kiadói oldalunkon!

Források: eNet, Webaudit, Kutatócentrum

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása