Tartalomfogyasztásban továbbra is élen járunk a piacon

Ismét objektív, statisztikai elemzést készítettünk a női portálok piacán zajló versennyel kapcsolatban, ahol látogatottság, oldalletöltés és tartalomfogyasztás szempontjából mértük össze a site-ok teljesítményét.

Korábban már megvizsgáltuk, hogy 2012 nyara milyen változásokat hozott a női online portálok piacán, így most újra górcső alá vesszük ezúttal az őszi-téli eredményeket.  A látogatószám-változáson és az oldalletöltések alakulásán kívül a tartalomfogyasztást is vizsgáljuk, illetve kitérünk egy rekord-eredmény bemutatására is.

Havi látogatószám-változás a piacvezető női site-ok esetében

Jól látható módon a negyedik negyedév végére az Nlcafe.hu és a Femina.hu is 30%-kal tudta növelni egyedi látogatószámát az augusztusi adatokhoz képest, így előbbi 1 623 000 UU-val továbbra is vezeti a női online piacot, utóbbi pedig csekély különbséggel, 1 511 000 UU-val követi. A Life.hu portál esetében nem figyelhetünk meg ekkora változást, így a versenyben továbbra is a harmadik helyen szerepel 1 274 000 UU-val.

2012. december hónapban két kiugró napot figyelhetünk meg: karácsony illetve szilveszter napján rekordot döntött a Femina.hu, hiszen egyedi látogatószámban megelőzte az élen álló Nlcafe.hu női site-ot. Az ünnepek és a szünidő alkalmával is kiemelt figyelmet fordítunk a folyamatosan friss és izgalmas tartalom biztosítására, ennek köszönhetően tudunk egyre több olvasót bevonzani portálunkra.

A havi össz. oldalletöltést is megvizsgáltuk

Az oldalletöltés tanulmányozásával kaphatunk képet arról, hogy egy adott site-on hogyan alakul a tartalom- és a hirdetésfogyasztás.

Összességében elmondható, hogy az év végére az összes női portálon nőtt az oldalletöltés, azonban a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a Femina.hu 43 134 000 PI-vel kiemelkedően vezeti a versenyt, hiszen a Life.hu össz. oldalletöltésének majdnem a duplája az Nlcafe.hu AV-jánál pedig több mint 30%-kal több.

Tartalomfogyasztásban még mindig az élen

Ahogy azt már korábbi cikkünkben bemutattuk, 2012 második negyedévében az Nlcafe.hu portállal összehasonlítva magasan vezettünk tartalomfogyasztás tekintetében.

Az utóbbi öt hónapot vizsgálva a statisztikai adatok továbbra is azt mutatják, hogy az Nlcafe.hu olvasói a tartalom helyett a portál szolgáltatásaira összpontosítanak, ellentétben a Femina.hu olvasóival.

*Megjegyzések:
A látogatottsági statisztikák az egyedi látogatók esetében novemberre és decemberre még becsült adatok, hiszen a Gemius OPA-ban nem állnak még rendelkezésre a valódi UV számok.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása