Az Élelmiszerbank fontosságára hívtuk fel a figyelmet

Zabolai Margit újságírónk a Magyar Élelmiszerbank kezdeményezésén vett részt, melynek célja, hogy a kidobásra ítélt, de fogyasztásra teljesen alkalmas ételeket begyűjtsék és eljuttassák a rászorulókhoz.

A Femina.hu szerkesztősége fontosnak tartja, hogy az olvasói igényeket kiszolgáló, színes és szórakoztató tartalom mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegye a részét, ezért igyekszünk nyilvánosságot biztosítani a jó célt szolgáló kezdeményezéseknek is.

2010-ben külön rovatban tudósítottunk a Gesztesi család négyes ikreiről: a nyilvánosság erejét igyekeztünk kihasználni, hogy minél több segítséget kapjanak, így jutottak többek között gyerekülésekhez és gyermekcipőkhöz is.

A Gesztesi család négyes ikrei: Detti, Peti, Berci és Gábor

2010 decemberében a Felvonulási téren megrendezett jótékonysági karácsonyfa kiállításon a Femina fenyőfája a Dóri-ház megépítését támogatta. Minden évben karácsonykor részt veszünk a Cipősdoboz akcióban, amikor ajándékokkal teli dobozokat juttatunk el a gyerekekhez. A szerkesztőség szívesen és aktívan vesz részt hasonló kezdeményezésekben, rendszeresen szervezünk például ruhagyűjtést is a rászorulóknak.

Hogyan kerül az élelmiszer a rászorulókhoz?

Zabolai Margit Eszter újságírónk 2012. április végén pedig a Magyar Élelmiszerbanknál járt, hogy maga is segítsen az élelmiszercsomagok összeállításában és kiosztásában, így saját szemével győződhetett meg róla, hogyan kerül az egyébként megsemmisítésre ítélt élelmiszer a megfelelő helyre.

Margó részt vesz az élelmiszerek kiosztásában

Világviszonylatban évente majdnem másfél milliárd tonna élelmiszer végzi hulladékként, miközben naponta 25 ezer ember hal éhen.

Egy USA-ból indult mozgalom ötletét adaptálta idehaza Cseh Balázs, amikor megalapította a Magyar Élelmiszerbankot, melynek célja, hogy a kidobásra ítélt, de egyébként fogyasztásra teljesen alkalmas ételeket begyűjtse, majd eljuttassa a rászorulókhoz.

Munkatársunk képes, helyszíni beszámolójáért kattintson ide »

Bízunk benne, ha portálunkon keresztül hívjuk fel a figyelmet egy nemes ügyre, azáltal növeljük azok számát is, akik tevékenyen részt vesznek majd hasonló jótékony akciókban.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása