Richter Aranyanyu Díjjal jutalmaztuk a köztünk élő hősnőket!
A pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és orvosnő kategóriába azok kerülhettek, akik munkájukban szakmai tudásuk legjavával és emberségükkel valódi hősnők a mindennapokban.

Első alkalommal osztották ki a Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író által alapított, nőknek szóló Aranyanyu Díjat november 25-én, Budapesten. Idén három - pedagógus, orvosnő és egészségügyi szakdolgozó - kategóriában ajánlhatott jelölteket a nagyközönség szeptember 27. és november 1. között, mely időszak alatt több mint 300 jelölés érkezett. Kategóriánként öt-öt döntőst választottak ki a díj alapítói, akikre november 9-20. között a Femina.hu oldalon lehetett szavazni.

Rácz Zsuzsa, író

Idén hét szerencsés jelölt kaphatott díjat - hárman a Femina.hu oldalon megszavazott eredmény alapján lettek Aranyanyuk, hármuknak a zsűri ítélte meg az elismerést, egyet pedig a Femina szerkesztősége választott ki.
A Femina különdíjasa Simon Csilla lett, aki a fővárosi Jászberényi úti idősotthon dolgozójaként különösen fontos és szép feladatnak tartja az idősek ápolását. Többgenerációs családban nőtt fel, nagyszülei nevelték, innen táplálkozik az idősek felé irányuló szeretete is.

Elismerés, hétköznapi hősöknek

Pákozdi Gabriella, a Femina.hu főszerkesztője elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja a Richter és Rácz Zsuzsa kezdeményezését, hiszen a mai világban gyakran éppen az oktatásban és egészségügyben dolgozók azok, akik kevés elismerésben részesülnek munkájuk során. A Femina.hu éppen ezért örömmel adott helyet az Aranyanyu Díj-szavazásnak, mely ezt a hiányt igyekszik pótolni, bízva abban, hogy sikerül minél több olvasó figyelmét ráirányítani a hétköznapok hősnőire.

A kezdeményezés hatalmas siker volt, hiszen összesen több mint 73 ezer szavazat érkezett a jelöltekre két hét alatt.

Az eseményről és a nyertesekről itt tekinthető meg a videó!

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása