Mire vágynak a Femina olvasói karácsonykor? Utána jártunk

November elején az Árukereső.hu-val közösen vizsgáltuk a Femina.hu olvasóinak karácsonyi szokásait és vágyait. Az eredmény rendkívüli, ugyanis 3700 női olvasónk vett részt a kutatásunkban.

Kiderült, melyek a közkedvelt termékkategóriák a Femina.hu-t látogatók körében! 10 olvasónkból 6 utazásnak, 5 illatszer/parfüm/kozmetikumnak, könyvnek és ruhának örülne leginkább karácsonyi ajándékként, de népszerű volt még az ékszer/bizsu, a lakberendezési tárgy, a háztartási gép, illetve a számítástechnikai eszköz is.

Amikor arról kérdeztük olvasóinkat, hogy véleményük szerint párjuk minek örülne a legjobban karácsonykor, a válaszadók háromnegyede szerint valamilyen számítástechnikai eszköznek. A kedvelt ajándékok közé sorolták még az utazást, a könyvet, a ruhaneműt és a különböző kozmetikumokat. Ugyanakkor a válaszadók egynegyede november elején még nem tudja, hogy a párja vagy férje milyen ajándéknak örülne karácsonykor.

Lássuk az eredményeket!

A kutatás eredménye azt mutatja, hogy olvasóink tudatosan vásárolnak, mivel előre tájékozódnak az árakról és a beszerzési lehetőségekről, ráadásul háromnegyedük az interneten teszi ezt. Érdekes adat, hogy olvasóink a TV-ből és a rádióból informálódnak a legkevésbé az ünnepi időszakban!

Az ajándék megvásárlásánál 10 olvasónkból 6 számára fontos, hogy az adott árucikkhez promóció vagy árkedvezmény kapcsolódjon, ugyanakkor szinte mindannyian hajlandóak magasabb árat fizetni akkor, ha érzik, hogy két azonos típusú termék között minőségi különbség van.

Rácz Brigitta ismerteti a kutatási eredményeket

A jövőre nézve 10 olvasónkból 7 nyaralásra, 3 ruhára és 2 autóra költene, ha több pénze lenne a következő 5 évben, de kedvelt kategória volt még a háztartási gép és az élelmiszer is.

Közéleti személyiségek is elmondták, mire vágynak karácsonykor

2011. november 15-én sajtótájékoztató keretében ismertette meg a nagyközönséggel a kutatás eredményeit Rácz Brigitta, a Femina.hu lapigazgatója és Büchler András, az Árukereső.hu PR-vezetője, és ehhez kapcsolódóan néhány olyan közszereplő, mint Csisztu Zsuzsa, Ungár Anikó és Tóth Gabi is megosztotta a jelenlévőkkel karácsonyi szokásait.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása