Megversenyeztettük a nagyobb női site-ok tartalmi minőségét

A Femina.hu-nál hiszünk abban, hogy a minőségi tartalomban elhelyezett hirdetés a leghatékonyabb. Tartalmi vaktesztet csináltattunk 2011 februárjában, melynek eredményei minket igazoltak.

Számos kampányunk eredménye, valamint kutatás igazolja, hogy a tartalmi oldalakon érdemes hirdetni, mert az ott elhelyezett hirdetések hatnak leginkább a fogyasztókra. Emiatt kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy széles témakörben minőségi tartalmat állítsunk elő az olvasóink számára, egyidejűleg növelve ezzel a site-on töltött időt, mely magasabb hirdetésfogyasztást eredményez.

Annak érdekében, hogy felmérjük, hogyan viszonyul a női site-ok piacán tartalmunk a konkurens oldalakéhoz - Nlcafe.hu, Life.hu, Nana.hu -, tartalmi vaktesztet csináltattunk 2011 februárjában. A kutatást Magyarország egyik vezető online piackutató cége, a KutatóCentrum végezte 18-45 év közötti internetező nők körében.

Kilenc különböző témakörben megjelent Femina.hu cikk került összehasonlításra három-három megegyező tartalmú Nlcafe.hu, Life.hu és Nana.hu cikkel, vagyis összesen 18 darab cikket vizsgált a kutatócég a mintavétel során. 

Erős tartalmakat kínálunk az olvasóknak

Mindegyik weboldal esetében a megújulása utáni cikkeket vizsgálták, hogy az aktuális szerkesztési elvek alapján objektív eredmény szülessen. A páronként összehasonlított írásokban a site-ok nevei nem szerepeltek, illetve minden olyan megjegyzést és hivatkozást töröltek róluk, amely az adott márkára utalt volna. A válaszadók kizárólag a szöveget, valamint a cikkhez kapcsolódó képeket láthatták.

A kutatás értékelési szempontjai és eredménye az alábbi képre kattintva látható.

*A diagramon a cikkekre adott válaszok összevont eredménye, átlaga látható.

Az eredmény önmagáért beszél, minden kritérium alapján, minden cikkpár esetében a Femina.hu tartalma bizonyult erősebbnek a konkurens site-okéval szemben. A legnagyobb különbség a címek figyelemfelkeltőségében, a kapcsolódó elemek tetszésében, a cikkek átláthatóbb, szebb felépítésében, illetve a további tájékozódási lehetőségek felkínálásában volt.

Felhívjuk figyelmedet, hogy az e-mailben megadott adataidat az adatvédelmi tájékoztatóban leírtak alajpán kezeljük. Amennyiben ezt elfogadod, kattints a rendben gombra.

süti beállítások módosítása